Blog
dec '18
Er du julefrustreret eller lader du dig inspirere?

Er du julefrustreret eller lader du dig inspirere?

Så er december i gang og hold nu op, hvor der er knald på rundt omkring. De fleste er glade og ser frem til alle de dejlige ting, der skal foregå i denne måned. Ofte glemmer vi bare, at det kun er kort tid vi har til, at nå en helt masse, når vi nu sætter en deadline der hedder 24! På 24 dage, presser vi en mængde arrangementer ind i kalenderen fordi vi så gerne vil nå det alt sammen, for det er jo så hyggeligt at mødes og ønske hinanden god jul mv. Og det er hamrende hyggeligt MEN vi skal huske på, at vi ikke skal lade vores egne, høje forventninger (det gælder for mange) - smyge sig omkring os, så det ender ud i, at vi bliver udmattede, trætte julefrustrerede og tager sorgerne på forskud. Og der er ikke det julen drejer sig om.

Så lad os gøre op med juleræset og vores stramme forventnings elastik. Vi skal nyde dagene og få glæden til at vokse og det er der flere muligheder for at gøre. Du kan f.eks. begynde med at finde ud af, hvad du vil have ud af julen? Hvad er vigtigt for dig i denne måned og hvad gør dig og familien glade. Her indgår også en prioritering af, hvilke arrangementer vi skal sige ja tak til samt en forventningsafstemning med resten af familien- oftest en god og fair metode,- så alle har noget, at skulle have sagt ;-)

Derefter kan du planlægge tiden og lave en jule december kalender. Det er en hyggelig adspredelse, som man kan foretage sig samlet rundt om bordet, så alle er med. For overskuelighedens skyld, kan man også vælge en farvet blyant (i julens farver) og skrive arrangementerne ned, f.eks. juleafslutning på jobbet, aftaler med familie og venner, jule tam tam på skolen, julegave indkøbs dag, hygge eftermiddag med småkagebagning, (HUSK, du kan købe færdig dej) osv. osv. SÅ får man dannet et overblik over dagene, og kan hænge kalenderen op et sted, hvor hele familien ser den. Udover overskueligheden viser kalenderen også, om der er for mange arrangementer i hverdagene. Og, da du har skrevet med blyant ;-) kan du slette eller prioritere anderledes. Så mind lige dig selv, hvad det er, du gerne vil have ud af julen.

Andre har stor gavn af, at julegaverne købes online. Både tidsmæssigt og for at undgå kø har det store fordele. Det er dog et temperaments spørgsmål. Så gør det, der fungerer bedst for dig.

Skru ned for de sociale medier og vær nærværende. Det gælder ikke kun i julemåneden men det gavner samværet og samtalerne og sætter måske også dine egne forventninger lidt ned. Mest fordi du så ikke sammenligner dig med alle de andres flotte billeder af juledekorationer, konfekt og småkage bagning, som ligner konditor kunstværker. Men er du hooked, så se det som skøn inspiration. Jeg synes det er så svulmende lækkert med smukke billeder og er vildt betaget af alle dem, der kan trylle på magisk vis med både kagedej og gran. Vi kan alle have gavn af, at se på disse smukke og lækre ting. Og da du sikkert har gjort dig umage, uanset om du har købt eller lavet diverse juleting, spiselige eller som pynt, så vær stolt af det. At gøre sig umage tæller godt i alle personlige ”regnskaber” Også i dit eget ;)

Prøv at læse ordet stressed bagfra?  Dessserts :) Måske en reminder til os alle om, at vi ikke skal overspise af alt det søde, så vi stresser vores maver og krop i denne tid, hvor der er for meget af alt. En rask gåtur vil derfor være en effektiv måde at holde kroppen glad på.

Jeg tror de fleste af os, har en favorit eller flere, når det gælder julesange. Jeg har mange. Både nye og gamle. Denne jul er Frank Sinatra og Bing Crosby i deres ”Christmas Special”, meget speciel for mig og gode minder vælter frem fra min barndom med min bror, når vi pyntede juletræ og spiste af de lækre ting, der skulle i kræmmerhusene. Det er længe siden. Skøn tid og skønne minder. Og vi gjorde os virkelig umage på vores måde, når vi pyntede juletræet. 

Jeg ønsker jer alle en rigtig dejlig december og den skønneste jul. Pas godt på hinanden.

 

 

 

bubble