Blog
jun '22
Så er det sommer

Så er det sommer

Sommer, sol, studenter, Sankt Hans, smagen af solmodne jordbær, sommerblomster, sommerkjoler, smil og mere udendørs liv med grill og gåture ved vandet og i skoven. Feriestemningen er over os og snart er der 2-3 ugers sommerferie, der skal nydes.

Der er en lethed over juni og sommermånederne og ofte følger vores tanker og følelser også med når det er lyst og lunt udenfor.
Nogle af de samtaler jeg har haft igennem de sidste måneder har drejet sig om, hvor meget ens adfærd kan hæmme os og de påvirkninger det har på humøret. Ligesom det kan gavne os helt enormt.
Det er fantastisk at gå i dybden med fordi det viser at, hvis vi øver os og bliver opmærksomme på at vi rent faktisk kan gøre noget for at påvirke vores tankemønstre i en mere hensigtsmæssig retning, så får vi mere ud af dagene og bliver lidt lettere mentalt og fysisk. Men der skal øvelse til. Og det tager lidt tid. Rom blev ikke bygget på en dag.
Mange slår det hen som pjat men det er fordi de ikke tror på, at det kan lade sig gøre. Nogle føler sig trygge ved at være i de samme gamle rammer, som de egentlig gerne vil ud af, men som kan virke helt uoverskuelige at gøre noget ved, selvom det vil give et kæmpe spark fremad. Det kræver mod og det kræver viljestyrke og det er for mange hårdt arbejde!

Så en lille tankeøvelse vil være at du sætter dig et mål og går all in, for at nå dette mål. Du skal kunne mærke forskellen ikke måle den. Vi bliver målt vendt og drejet så meget i forvejen, så hvis du vil gøre noget der har en positiv og stor indflydelse på dit liv og i dit liv, så mærk hvad ændringerne gør ved dig selv og dem du er tæt på.
Husk på at hver gang du foretager en lille justering i dit liv, så vil dem der kender dig, kunne se en forskel i din adfærd og fremtoning. Det kan være din måde at tale på, dit stemmeleje, din måde at henvende dig til andre på, din mimik, dit kropssprog, din måde at bevæge dig på. Mange forskellige ting, som blot én lille ændring fører med sig. Det kan ofte være nøglen til at åbne for andre muligheder, andre samtaler og helt andre mennesker man lukker ind i sit liv. Og som man nu tør lukke ind!
Og dem der møder en for første gang ved jo ikke andet om det menneske, end det de kan se og det menneske de står overfor. Så hvis man har det ønske at man skal have ryddet op i sit liv og har mod på at ændre på sin adfærd -for det kræver det, mod, ellers sker der jo intet, så er alt jo statusquo - så spring ud i det og hvorfor vente.

Afslutningsvis, vil jeg nævne, at når du har samtaler med nogen du har tillid til - i en kortere eller længere periode- så ved du, hvor meget det giver og gavner dig. Det behøver ikke at være en professionel du taler med, hvis det er mindre issues, der er tale om, blot du har tillid til personen og ved, at det I taler om, bliver mellem jer og går i den rigtige retning, fremad. At åbne sig overfor et andet menneske, vil kunne gøre en forskel.
De kvinder jeg har haft til samtale gennem de sidste 3-4 måneder turde springe ud og gribe livet. De føler et overskud og en lettelse i dag og er nu på vej videre fremad i deres liv, som er fyldt med nye muligheder og udfordringer. Det er rigtig dejligt, at se.
Ha' en skøn og dejlig sommer og nyd det og det er helt ok at være grådig :)

bubble