Blog
jun '23
Sommerferie

Sommerferie

Så er det sommerferie, hvor forventningen stiger hos børn og voksne og der er nærmest magi i luften. Vi ser alle frem til at nyde det dejlige varme vejr, spise is og grille og skabe dejlige sommer minder. Sommerferien er en eftertragtet tid, hvor vi kan trække stikket og give os selv mulighed for at slappe af, genoplade vores energi og udforske nye oplevelser.

I juni markerer vi begyndelsen på sommeren, hvor dagene bliver længere, og naturen springer ud i al sin herlighed. Og vi kan konstatere med glæde, at vejret har været fuldstændig fantastisk i juni måned. Ganske vist, kunne vi ikke alle holde Sct. Hans aften med bål pga. det tørre vejr men alligevel kunne vi hygge os udendørs. Og i det hele taget har vi kunne nyde de solrige dage og det skønne vejr. Masser af studenter og unge er begyndt på en ny fase i deres liv og har også masser af forventninger til lige netop denne sommer.

Sommerferien giver os mulighed for at være mere udendørs og udforske naturen. Vi kan tage på vandreture, cykelture eller gå til stranden eller nyde en picnic et eller andet sted. Vi får mere tid til at dyrke tid sammen med vores familie og venner og komme ned i et lavere gear. Vi kan grille og bade, hvis vejret er til det. Det mangler ikke på muligheder, når vi har ferie og får mere overskud. Nogle genopdager deres måske lidt gemte og glemte interesser pga. tidspresset i den travle hverdag og får nu tid til at læse de bøger, de altid har ønsket at læse, som ligger og venter på at blive rørt ved, og dykke ned i kreative projekter eller lære noget nyt. Den giver os også frihed til at rejse og udforske forskellige destinationer, uanset om det er en tropisk strandferie, en spændende storbyoplevelse eller en skøn oplevelse i naturen. Det er en tid, hvor vi kan trække vejret dybt og lade os inspirere af verden omkring os.

Mange som ikke har motion eller det at gøre noget godt for sig selv, som et fast ritual på programmet i det daglige, får nu muligheden for at gøre noget ved det f.eks. ved at dyrke motion, slappe af og fokusere på deres velbefindende. Der er evidens for at motion, giver glæde og overskud og forbedrer vores fysiske og mentale helbred og det har alt sammen en dejlig afsmittende effekt på vores omgivelser. Så selvomsorg er en stor del af sommerferien også. Så lad os byde sommermånederne og sommerferien velkommen. Lad os gøre vores bedste for at skabe nye hyggelige minder med familien og vennerne og huske at række ud til dem, der er alene og som ikke er så gode til, selv at række ud. Gør noget for dig og gør noget for andre for det er med til at gavne trivslen.

Rigtig dejlig sommer til jer.

bubble