Blog
okt '23
Tanker og tilgivelse

Tanker og tilgivelse

September ligger bag os og blev den varmeste september, siden målingerne begyndte i 1874, læste jeg. Det er helt vildt og tænk at den rekordvarme september blev varmere end hele sommeren. Det har været rigtig dejligt med sådan en forlængelse af sommeren og så er vi lidt mere klar til at efteråret sætter ind. Ja klar og klar, det afhænger selvfølgelig meget af, hvordan vi har det med de mørkere måneder, der nu er begyndt. Efteråret er smukt og naturen forvandler sig med farverige blade og køligere briser. Og ligesom naturen gennemgår vi også transformationer, og det er rart, at sætte tid af til refleksion indimellem.

I den sidste tid, har jeg haft klienter, som har været frustrerede over, at de ikke kom videre i livet, selvom de synes de gjorde sit til, at det skulle ske. Den røde tråd hos disse personer, lige i denne sammenhæng var at de var vrede, skuffede og bar nag til nogen og over noget, i deres fortid. Altså noget der var sket for længe siden og for nogle, helt op til 15 år siden. Det siger sig selv, at det er en kæmpe belastning at bære rundt på og fordi man så bliver ved med at dyrke disse evindelige negative og oftest opgivende tanker og frustrationer, så bliver de ved med at vende tilbage til én. Desværre ikke med formindsket styrke. For det er sådan, at det vi bruger vores energi, opmærksomhed samt ressourcer på, det får vi mere af.

Så målet var at klienterne skulle blive bedre til at tillade, at deres frustrerende tanker kom og gik og for nogens vedkommende, kom ordet tilgivelse også på bordet. Det der for mig altid er så skønt og givende at opleve, det er når mine klienter opdager, hvor meget de rykker, når de finder ud af, at de rent faktisk selv kan bestemme, hvilke tanker de giver opmærksomhed og næring og hvilke tanker de lader passere og bare være der, uden at gøre noget ved dem. Magi vil nogen sige og ja, måske. Og vi er selv med til at fremelske den magi og den ændrer så meget for os og det liv vi lever.

Der er skrevet og sagt meget om tilgivelse og det er en kraftfuld handling, der ikke kun påvirker dem, der tilgiver, men også dem, der bliver tilgivet. Men når man bærer nag, og lader vreden frustrationen og skuffelsen være i os selv, så belaster vi vores indre og står i vejen for vores egen vækst og det har også en negativ og afsmittende effekt på vores omgivelser. Der er mange der misforstår det at tilgive og siger, at det skal og vil de simpelthen ikke, for han/hun/det var så stor en idiot at…… Men det er slet ikke hensigten med at tilgive. For før vi kan tilgive andre, er det vigtigt at forstå vores egne følelser og reaktioner og hvordan de påvirker vores liv negativt.

Jeg har ofte sagt til mine klienter, når vi taler om tilgivelse, at der er punkter de skal igennem for at forberede sig på at tilgive. Først skal de prøve at sætte sig i den anden persons sted. Prøve at forstå, at alle laver fejl, og at nogle gange kommer handlinger fra misforståelser. Jeg ved det er en hård pille at sluge og klart mener jeg det ikke generelt, at sætte sig i de personers sted, der har ført til de negative følelser man kan have,hvis der er tale om meget grelle situationer for det er givet, at der er situationer, hvor det kan være umuligt at tilgive, så det er ment for de ”lettere” hændelser, blot så der ikke opstår misforståelser. Og så kommer kommunikation, ærlig og åben kommunikation. Det er nøglen til at løse konflikter og forstå hinandens perspektiver bedre. Jeg siger altid at kommunikation, kommunikation, kommunikation, er mit mantra, hvor de fleste  ejendomsmæglere har deres, som er beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed! At det også kræver tid, før man ved om tilgivelse er det man vil gå videre med, er vigtigt at vide. For det at tage sig tid til denne beslutning skal være det rigtig for én. Det betyder jo ikke, at man glemmer det der er sket eller gemmer det væk, men det betyder, at du frigiver følelsesmæssige bånd til den vrede eller smerte, som fortiden har forårsaget og det gør, at du bliver i stand til at åbne op for nye og rare oplevelser og muligheder og udvikling for dig, i stedet for at være låst fast i det gamle. Når du så har tilgivet og husk, det er ikke nødvendigt at sige det direkte til den du ønsker at slutte fred med, det er dig, der er den vigtige, så vil du, uden tvivl mærke en følelse af lethed og ro indeni også en form for storhed over, at du var modig og stærk nok til at tage dette skridt. Og tænk over, når nogen tilgiver sig selv og den følelse det giver. ”At tilgive er at give sig selv fri fra fortiden og lade hjertet finde fred,” citat fra en der ønsker at være anonym.

 

bubble