Er du stresset?

Har du ændret adfærd?

Tager du dig selv i at fare op overfor dine kolleger og familien om småting? Er du begyndt, at tvivle på dig selv og på om du gør det rigtige i dit liv? Og om du er det rigtige sted? Sover du dårligt? Har du tankemylder? Er du hele tiden bagud med det hele? 

Du er ikke alene, men en af rigtig mange, som ikke orker, at tage stilling til noget. Dit bæger er fyldt. Du er presset til det ydereste men kan også være stresset! Stress er ubredt og vi hører ordet stress dagligt. Det er blevet en del af vores hverdag og mange er blevet gode til at takle det daglige pres. Men hver 5. dansker er ramt af stress! En undersøgelse fra Deloitte og Kraka tilbage i 2019, viste at unge og arbejdssøgende talte højt i statistikken. Det gjorde de også i 2022, ifølge den Nationale Sundhedsprofil, hvor stress desværre igen scorede højest blandt kvinderne og især de unge kvinder i alderen 16-24 år og igen her i 2023, er der desværre ikke sket de store ændringer i statistikken. Heldigvis får mange af de helt unge hjælp via deres uddannelses institution eller egen læge, men der er desværre også mange, der ikke får den rigtige hjælp eller får gjort noget ved den tilstand de befinder sig i. Og det er skidt!

Der findes mange former for stress symptomer og de kan være fysiske, psykiske og adfærdsmæssige. Vi kan føle os stressede inden en præstation, f.eks. et foredrag eller en eksamen. Den såkaldte postive stress. Adrenalin er et hormon der produceres i stressede situationer og ved fysisk anstrengelse, hvor kroppen skal yde over evne. Det kaldes også vores kamphormon. Det pumpes rundt i systemet og får os til at yde vores bedste, i det tidsrum eksamen varer. Men det er jo kortvarigt. Selvfølgelig skal vi ikke gå rundt og være konstant stressede for det er rigtig usundt. Det kan kroppen ikke stå model til i længere tid. Det er derfor vigtigt, at du reagerer på dine stress symptomer. De fortæller dig, at du skal stoppe op og komme ned i et lavere gear. Det er dit liv det drejer sig om, så tag dig selv seriøst og gør noget aktivt, for at så styr på din stress.

Kontakt mig, så vi kan afklare, om jeg kan hjælpe dig videre ved hjælp af coach samtaler. Eller om du måske skal tale med en anden fagperson, f.eks. din læge. Der er evidens for at samtaler har en rigtig god effekt på stress og livets udfordringer generelt!

bubble