Blog
aug '23
Er du klar til august?

Er du klar til august?

Så er ferien forbi for de fleste af os og vi er i gang igen. For nogen er det svært at komme i gang og tilbage til rutinerne og hverdagene med arbejde, madpakker og faste tidsrammer. Men det er også rart, at have noget at komme tilbage til. Vi er forhåbentlig ladet godt op af sjove og dejlige minder fra ferien og er du en af dem, der har gjort noget ved fysikken fordi du havde overskud, tid og lyst til det, så kan du jo fortsætte nu og prioritere dette. Jeg kender nogle familier både med og uden børn, der har ønsket at bibeholde sommerens gode og nye vaner og som vil gå all-in på at dyrke de gode interesser og de nye vaner, de har fået opbygget i løbet af sommeren. Der kan være mange forskellige ændringer og tiltag man har dyrket men dem jeg har hørt, er helt konkret: bedre kost, mere motion, mere nærvær og uden telefonen som den evige deltager.

En familie, satte sig for at lave et eksperiment med deres telefoner, der gik ud på at de alle - familien tæller 2 voksne og 3 unge i alderen, 13, 15 og 17, skulle lægge deres telefoner væk i de samtlige 10 dage, hvor de var i sommerhus, dog med det ”frirum”, at de alle kunne ”tjekke ind” i en time midt på dagen. De havde informeret deres nærmeste om dette, så hvis det var bydende nødvendigt at komme i kontakt, så havde de nærmeste fået en special ringetone, som gik igennem, selvom telefonen var sat på lydløs. Genialt og smart og heldigvis blev den ikke aktiveret. Efter eksperimentet sluttede, ønskede samtlige familiemedlemmer, at fortsætte med det de kaldte "sommernærhedsboblen" ved at sammenflette mere tid sammen i hverdagen. Så de indførte at 4 aftener om ugen, skulle være telefonfri og nu 3 uger efter, holder det stadigvæk. Hvordan det bliver på længere sigt og hvilke eventuelle ændringer der sker, når de unge begynder på hhv. skole og 2.g vil tiden vise. Men hvorfor ikke tro på, at det de alle fik ud af samhørigheden og nærværet, har de lyst til at fortsætte med og prioritere i deres liv. I altfald et par aftner om ugen...

Det er også herligt, at vi stadig befinder os i en sommermåned. Vi kan nyde godt af både de lyse lune aftener og solskinstimerne et godt stykke tid endnu. Og selvom den danske sommer har været regnfuld, så skal vi huske på, at livet er som en regnbue; vi behøver både regn og sol for at lave farver. Og farver er nødvendige i vores liv, for de er ensbetydende, i alt fald for mig, med glæde,nærhed, samvær, spontanitet, skønhed, oplevelser, nydelser og små glimt af lykke. Og i vores mere eller mindre hektiske hverdag, hvor vi ofte bruger tiden lidt sløset og på helt unødvendige ting, som ofte udløser et mindset med ubrugelig negativitet, så lad os glæde os over, at vi er i august og lad os nyde denne måned og starte vores dag med et smil. Det kommer iøvrigt helt af sig selv, hvis du, når du står op, danser og ryster kroppen til din yndlingsmusik, bare 2-3 minutter. Det giver energi og spreder glæde i kroppen og du mærker det tydeligt for du bliver lettet, opløftet og opladet af det. Og det smitter.

Med ideen om at opnå mere nærvær og glæde in mente, vil jeg slutte med følgende citat fra Anne Lamott ; " Almost everthing will work again if you unplug for a few minutes.... including you".

bubble