Blog
dec '21
Hvad er vigtigt, også i december?

Hvad er vigtigt, også i december?

I december og i juletiden, men også generelt i min optik, er det vi skal huske på, hvad det er der er vigtigt, både for os selv men også for andre. Det er som om det er andre ting og stemninger, der er fokus på, i netop december. Vi ved, at det er godt at holde fokus, når vi vil have tingene til at ske og vi ved at når vi dyrker det der er positivt og som vi har succes med, så får vi oftest mere af det. Det kan være alt fra at være vedholdende i svære situationer til at være fysisk aktiv, da det giver god energi og gør at man slipper af med diverse frustrationer eller tanker, der myldrer rundt!……

En oplevelse forleden, fik mig til at tænke på, hvordan vi nogle gange taler med de mennesker, der ringer i tide og utide og ofte vil sælge os noget. Der er klart forskel på, hvordan de leverer deres budskab og at mange af dem er lige lidt for smarte i deres kommunikation.  Jeg ventede på en klient der skulle komme til samtale og da kl. nærmede sig ret tæt på mødetidspunktet og telefonen ringede, tog jeg den pr. refleks uden at se, hvem opkaldet kom fra, da jeg regnede med at det var min aftale, der ville meddele at hun var lidt forsinket. Men en ukendt og meget venlig stemme startede med at præsentere sig og fortsatte med at spørge, hvordan jeg havde det… og det blev jeg overrasket over.

Kender du til De Danske Hospitalsklovne, spurgte han og da jeg svarede, at det gjorde jeg og at jeg har oplevet dem på forskellige hospitaler og synes det er vidunderligt og positivt, hvad de gør for børnene. De børn jeg kender, var glade og fik deres tanker om sygdom og indlæggelse til at forsvinde for et stykke tid, når der var besøg af de sjove, søde, nærværende, glade og kreative Klovne. Det blev han selvfølgelig glad for og fortsatte med at fortælle, at han og hans kollegaer, når at besøge omtrent halvdelen af de 75.000 børn, der hvert år bliver indlagt i Danmark og at de meget gerne vil ud til mange flere, men at de er afhængige af bidrag fra privatpersoner, virksomheder og fonde for at kunne besøge børnene og udvide deres indsatsområder.

Så jeg afbrød og spurgte, hvad kan jeg gøre, hvad kan jeg bidrage med (det kunne jo også være en forespørgsel fra hans side, om jeg kunne have lyst til selv at blive Hospitals Klovn) men jeg lagde op til i min videre kommunikation, at jeg gerne ville donere et beløb. Den unge mand, blev overrasket og stoppede op, for han havde slet ikke fortalt alt det han gerne ville fortælle, for jeg kendte for det første til deres super arbejde og for det andet, hørte jeg min dørtelefon ringe og vidste, at det var klienten der var på trapperne. Så meget hurtigt måtte jeg afslutte samtalen og jeg fik opgivet de info, han skulle bruge, for at jeg blev registreret som bidragsyder til De Danske Hospitalsklovne. Pænt farvel og ha’ en dejlig dag, sagde vi begge afslutningsvis. MEN ultra kort tid efter ringede han op igen og sagde, tusind tak for dit bidrag. Vi er glade fordi du vil støtte os og vores arbejde. Seriøst, det har jeg ikke prøvet før. At blive ringet op igen og få tak. Men klart var det en god og en rigtig fin oplevelse samtidig med at den unge mand gav en oprigtig og venlig service. Han lød til at elske sit arbejde og han var passioneret. Han ved, at han gør en stor forskel for så mange børn og forældre, det var jeg slet ikke i tvivl om. Hans opkald og hans måde at kommunikere på, fik mig til at smile lidt mere den eftermiddag.

Og når jeg skriver om denne episode får det mig til at tænke på sygehus miljøet og endnu en god historie. En ung dygtig og kreativ kvinde, Anna, som bor i Polen og som jeg kender udviste et enormt overskud og foretagsomhed for 2 uger siden da hun gik i gang med at dekorere væggene på den hospitals afdeling, hendes datter var indlagt på, for at give farve, kulør og ikke mindst for at højne humøret hos både datteren og sig selv men også lade den smitte af på de andre børn og unge der var indlagt, samt på lægerne og sygeplejerskerne og resten af personalet på den afdeling.  At Anna udviste sådan et overskud det er, at gå i gang med at være aktiv og kreativ og transformere de meget intetsigende og møg kedelige vægge til farverige, glade og mere hjemlige og trygge omgivelser at færdes i og kigge på, har gjort en kæmpe forskel. Og det gjorde det også for Anna. Hun vidste, at ved at bruge tid og energi på noget positivt, så slap hun også sin egen bekymring for hendes datter, i noget tid. Så det boostede hende og gavnede trivslen hos de indlagte og ansatte men bestemt også hos de pårørende. Anna sendte mig en video, så jeg kunne se resultatet og det var simpelthen så skønt og gav så meget mening. Hun havde valgt den julede underlægningsmusik, ” Feliz Navidad” til at gøre det fuldendt i denne tid. Det smilede jeg også ekstra meget over den dag.

Jeg vil ønske dig og jer en rigtig dejlig jul samt et fantastisk nytår. 2021 har været et sejt og for mange også et hårdt og belastende år, bl.a. pga. Covid 19 og dens udvikling. Lad os fokusere på at 2022 bliver lysere, lettere og mere positivt. Det er i alt fald meget bedre end at fokusere på det modsatte! Pas på dig selv og pas på hinanden.

bubble